alt  ESCRITORES.ORG - CONVOCATORIAS CONCURSOS LITERARIOS


 

¿Deseas recibir en tu correo nuestro boletín de noticias? (gratuito)

Incluye información sobre premios literarios, cursos, empleo sector editorial, actualidad... Pulsa aqui

 

 

PREMIO VALENCIA DE ENSAYO (España)

18:05:2016

Género: ensayo

Premio:  15.000 euros y edición

Abierto a: mayores 18 años

Entidad convocante: Diputación de Valencia

País de la entidad convocante: España

Fecha de cierre:   18:05:2016

 

BASES

 
CONVOCATÒRIA DEL PREMI “VALÈNCIA” DE LA INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM D’ASSAIG CORRESPONENT A L’ANY 2016.

La Diputacióde València, amb l’ànim de fomentar la investigació i la divulgació, convoca per a 2016 el Premi “València” de la Institució Alfons el Magnànim d’assaig, que es regirà per les bases següents:

Primera. Subjectes.- Podran participar-hi totes les persones que hagen complit 18 anys el dia de la finalització del termini de presentació de les obres.

Segona. Objecte.-L’obra presentada haurà de tindre les següents característiques:

a)      Els treballs podran ser de qualsevol camp del coneixement (humanitats, història, ciències socials, ciències físico-naturals i d’altres). Es valoraran especialment aquells assaigs que tracten, monogràficament o no, aspectes de rellevància per a la societat valenciana.
www.escritores.org
b)      Els treballs poden desenvolupar un tema únic o diversos temes íntimament relacionats, però no podran ser simples recopilacions d’articles.

c)      Haurà de ser original, inèdita, i no premiada en altres concursos o premis.

d)      Haurà d’estar escrita en valencià o en castellà, tot i que s’editarà en valencià, i es presentarà sempre amb un resum en anglés de 300 paraules.

e)      Les obres hauran d’estar impreses a doble espai en grandària DIN A4, i tindran una extensió mínima de 150 fulls numerats, de 2.100 caràcters cada pàgina aproximadament.

Tercera. Premi.-El/la guanyador/a rebrà un premi de 15.000 euros, subjectes a la fiscalitat vigent, i que s’entenen com a compensació pels drets d’autor dels 1.500 primers exemplars que es venguen. De la resta d’exemplars venuts, l’autor/a rebra el 10% sobre el PVP (sense l’IVA corresponent). A més, el llibre serà editat per la Institució Alfons el Magnànim, que inclourà el títol en el seu catàleg general. La Institució es reserva l’opció de realitzar-ne una versió per a la lectura en llibre electrònic. En el cas del format electrònic, l’autor/a percebrà el 15% de cada transacció, sense comptar l’IVA.

Quarta. Termini de presentació.- El termini de presentació de les obres començarà l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria corresponent en el Butlletí Oficial de la província i finalitzarà el 18 de maig de 2016.

Cinquena. Forma de presentació.-Per a presentar les obres s’haurà d’emplenar el formulari d’inscripció, disponible en www.alfonselmagnanim.net, complimentar tots els camps requerits i adjuntar un exemplar en PDF de l’obra.

Posteriorment i dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, la sol·licitud impresa i un exemplar de l’obra en format paper, degudament enquadernat, es presentarà al Registre General d’Entrada de la Diputació de València (Plaça de Manises, núm. 4 baix, 46003 València) o per qualsevol de les formes previstes en la normativa vigent.

En l’obra original es farà constar en la primera pàgina el títol de l’obra i el pseudònim de l’autor/a. En sobre a part tancat, s’indicarà a l’exterior el títol de l’obra i el pseudònim de l’autor/a, i s’inclouran les dades de l’autor/a (nom, cognoms, direcció, telèfon de contacte, fotocòpia del DNI, una breu referència biogràfica i una declaració jurada de quèl’obra és original i inèdita, que està lliure de qualsevol compromís d’edició i no està pendent de resolució en cap altre concurs literari).

Sisena. Jurat.-El jurat qualificador, la resolució del qual serà inapel·lable, estarà format per un/a president/a, que serà el/la de la Diputació o diputat/da en qui delegue, i com a vocals quatre especialistes de reconeguda solvència en el camp de les humanitats, la història, les ciències socials i les ciències físico-naturals. La Institució Alfons el Magnànim podrà encomanar a un comité de lectura una primera preselecció de les obres, perquèen determine les obres finalistes.

Setena. Resolució.-El premi s’atorgarà per majoria simple dels vots dels membres del jurat, el/la seu/a president/a ostentarà el vot de qualitat. No obstant això, podrà no adjudicar-se si la majoria del jurat qualificador considera que cap de les obres presentades se’n fa mereixedora.

Huitena. Obligacions del guanyador.-El/la guanyador/a queda obligat a:

a)      Garantir l’autoria i originalitat de l’obra, fins i tot front a reclamacions de tercers.

b)      A subscriure contracte de cessió en exclusiva dels drets d’edició a favor de la Institució Alfons el Magnànim.

c)      Assistir a la gala de lliurament del guardó.

d)      Ser membre del jurat de l’edició de 2017.

e)      Participar en els actes de promoció de l’assaig concertats de comú acord amb la Institució Alfons el Magnànim i l'autor/a de l'obra guanyadora.

Novena. Edició de l’obra guanyadora.-La Institució Alfons el Magnànim publicarà en suport paper una primera edició de l’obra premiada. Si transcorregueren dotze mesos, comptadors des de la data de la resolució del jurat, sense que s’efectuara l’esmentada edició, l’autor/a tindrà llibertat de publicar-la on vulga, sempre que faça constar “Obra guanyadora del Premi València de la Institució Alfons el Magnànim d’assaig” i que consigne en un lloc visible el logotip de la Institució Alfons el Magnànim.

Desena. Exemplars no premiats.-Els originals no premiats no es tornaran, per la qual cosa seran destruïtsuna vegada resolt el premi.

Onzena. Règim Jurídic i acceptació de les bases.-El fet de participar en el premi implica la total acceptació i el compliment d’estes bases. En cas de disconformitat, esta es vorà als tribunals de la ciutat de Valencia. La present convocatòria està subjecta a la Llei 38/2003, General de Subvencions i normativa concordant.

Fuente: alfonselmagnanim.net
 

 


Para consultar todas las convocatorias vigentes pulsa aquí
Para consultar resultados de las convocatorias pulsa aquí
Para consultar recomendaciones antes de presentar una obra a concurso pulsa aquí



banner


 

Importante: La información ofrecida es meramente orientativa. Antes de acudir a un certamen es recomendable ponerse en contacto con la entidad convocante. Las bases de los respectivos premios y concursos pueden estar sujetas a cambios.

 
 
 

Comentarios (0)

No hay comentarios escritos aquí

Deja tus comentarios

  1. Al enviar comentario, manifiestas que conoces nuestra política de privacidad
Archivos adjuntos (0 / 3)
Compartir su ubicación

Te puede interesar

CursosCursosCursos de formación, escritura creativa.
Concursos LiterariosConcursos Literarios España y Latinoamérica
librosLibros Publicita tus libros
BiografíasBiografíasBiografías de escritores.
Recursos para escritoresRecursosRecursos para escritores
¿buscas editor?Publicar¿Deseas publicar?
AsesoríaAsesoríaAsesoría literaria. Informes, Correcciones

Cursos

banner cursos escritores org v

Asesoría

banner escritores asesoria v2

Datos de contacto

Escritores.org

CIF:  B61195087

  • Email: info@escritores.org
  • Web: www.escritores.org
  • © 1996 - 2024